top of page
ske ut.png

Skellefteföretagare utbildar framtidens ledare inom besöksnäringen

Publicerad 2019-02-10 (uppdaterad 2019-02-10)  Reportaget kan även läsas HÄR - Norran.
 

Tre lärarkonsulter från Skellefteå är engagerade i distansutbildningen Hotel-, Restaurant- & Conference Management som genomförs av Yrkeshögskolan i Skellefteå. Dessa är Anette Strömquist, LaBranche, Sabina Jonsson, Sabina Consulting och Helena Eriksson, A Piece of.


Denna distansutbildning är skapad av branschen för att säkra behovet av kompetenta ledare inom hotell och besöksnäringen för framtiden. De studerande kommer från stora delar av Sverige. Nästa utbildningsstart är i augusti 2019.
 

– Jag är otroligt glad och stolt över att vi har så kompetenta konsulter här på hemmaplan i Skellefteå. Närheten gör att vi har större möjligheter att samverka mellan varandra både för de studerande och branschens bästa, säger i ett pressmeddelande Marie Lundmark, utbildningsledare på Yrkeshögskolan, Skellefteå Kommun.
 

En tredjedel av utbildningen består av Lärande i arbete, Lia, där studenten under totalt 20 veckor får möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiskt arbete på olika företag i hotellbranschen.
 

Anette Strömquist har som före detta resebyråchef mångårig erfarenhet av ledarskap, teamutveckling och utbildning inom resebranschen.

– Processer över tid är ofta nyckeln till framgång, det är då vi tränas in i nya arbetssätt, nya tankegångar och metoder. Därför är YH-utbildningarna den perfekta utbildningen om du vill utbilda dig på relativt kort tid och gå ut i branschen med en kunskap, kompetens och branscherfarenhet från Lian, menar Anette.
 

Sabina Jonsson har arbetat som hotellchef och även tidigare grundat en konferensbyrå utöver den event- & affärsresebyråverksamhet hon bedriver idag. Hennes verksamhet har tagit en stark riktning mot internationalisering med europeiska kunder.

– Jag tar ofta exempel från min egen verksamhet, det skapar djupare nyfikenhet inför de frågor vi lyfter på lektionerna. Jag belyser utmaningar jag och mina kollegor möter i vårt jobb likaväl som den glädje vi varje dag känner i att arbeta i branschen, berättar Sabina.
 

Helena Eriksson driver A Piece of, med konsulttjänster inom försäljning och marknadsföring.

– Jag håller en kurs i försäljning och marknadsföring i digitala kanaler som har varit uppskattad av de studerande. Vi rör oss i det digitala samhället varje dag och de studerande får rätt verktyg att kunna vara företagets ansikte utåt i både med och motvind, avslutar Helena.

38627297_223385251656523_331253303214918
bottom of page