top of page

      Visning på Kust Hotell & Spa 2017-07-03

Jag slår mig ner i hotellets lobby och får en varm kopp kaffe. Carina Wiklund, hotellchef på Kust Hotell & Spa välkomnar mig med ett leende. Hon berättar om hela resan från första spadtaget hösten 2015 till dess att Norrlands läckraste designhotell stod färdigt för precis 1 år sedan. Hon berättar om familjen Skoog som står bakom verksamheten, deras visioner och planer och hur de varit med i minsta detalj för att tillsammans med medarbetarna förverkliga och skapa Kust Hotell & Spa. Hon berättar om interiören med inspiration från fjäll, natur och skärgård, alla människorna som varit med på något vis i framtagandet av produkter, inredning och ideér. Hon berättar om dom första gästerna och det första året.  
"Ett händelserikt och fantastiskt roligt år" Säger Carina.

Jag får se de 5 konferenslokalerna, alla med ett eget koncept och en egen idé hämtat ur Piteås och regionens omgivningar. Kreativa och lekfulla fullservice-lokaler och några av dem med utsikt över staden. Vi tittar även på festvåningen och frukostsalen, samt restaurangen på 14:e våningen. Alla faciliteter har en stilfull inredning och det finns något att se och upptäcka i alla lokaler och rum. 

Restaurangen på högsta våningen har en spännande planlösning med full takhöjd i delar av lokalen, det finns vinväggar med viner från världens alla hörn, en köttkyl, en takterass och spännande konst och roliga fotografier. Personalen hälsar vänligt och är i full gång med att förbereda inför middagsöppningen. 

 

 Vi fortsätter mot SPA-avdelningen.
"SPA:t är hjärtat i verksamheten" förklarar Carina.
P g a beläggningen ser vi bara delar av faciliteten, men Carina beskriver ordagrant hur tanken var när man utvecklade SPA-avdelningen. Temat är vatten såklart, aromatiska dofter sprider sig i lokalen och det finns en härlig vägg av grön mossa som ger en naturlig och avkopplande känsla. Här erbjuds behandlingar, ritualer som kan göras på egen hand, bastubad och poolbad under bar himmel. Något som såklart måste provas vintertid under stjärnklar himmel.

Sista anhalten är hotellrummen. Vackra och välkomnande superior-rum, juniorsviter och traditionella sviter. Rummen är rika på detaljer, KUST Hotell:s profil följer med hela vägen genom hotellet på dörrskyltar, fåtöljknappar och hissknappar och mycket mer. I sviterna har man tänkt på allt det där lilla extra med omsorg, intressanta böcker, gröna växter, mysiga soffkuddar mm. Allt för att få gästen
att känna sig extra välkommen. 
Carina insisterar på att bjuda på en dagens lunch vilket jag inte tackar nej till. En varm och mättande svampsoppa med färskt bröd. Jag tackar Carina, som är på väg in i nästa möte och avnjuter min lunch i lugn och ro.

 

Text & Foto: Sabina Jonsson

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page