top of page

Workshop i Zagreb, med en extra natt i Opatija

Vackra Kroatien! Denna destination har verkligen allt. Fantastisk mat, goda viner (främst Dingac är att rekommendera), trevliga människor och så mycket historia. 


Vi är i Zagreb för en jobbrelaterad workshop, men får även chansen att besöka många spännande platser och sevärdheter. Zagreb som Kroatiens huvudstad har så mycket att berätta. Varje plats, som ur historisk synpunkt bör nämnas, och varje historisk byggnad har en mystik och gåtfullhet som är svår att beskriva. 


Vi tar oss fram i den gamla spårvagnen och får se The Esplanade Zagreb Hotel som på den tiden då det begavs (1925) tog emot Orient Expressens passagerare som åkte mellan Paris och Istanbul. Vi besöker Zagreb Down Town, olika kyrkor och museum och däribland Museet för Broken Relationships som blir ett intressant inslag för alla i gruppen. 
På torget får vi ta del av alla festligheter inför första advent, faktum är ju att Zagreb fler år i rad hyllats i olika sammanhang för sin fantastiska julmarknad. 

 

Dagen efter besöker vi Kroatiens Riviera "Opatija" och detta besök gör ingen besviken. 

Vilken fantastisk destination med butiker, restaurang, hantverks-shoppar för choklad, ljustillverkning, artistiska parker och trädgårdar, vackra eventlokaler och balsalar. 
Opatija ligger vid kusten och närmsta flygplats är Rijeka. 


Vi kan sy ihop paket med högklassiga hotell och intressanta aktiviteter. 
Till ytan är Opatija inte någon stor stad men vad som måste nämnas är att den omges av en fantastisk natur med vackra scener. Att spendera ett par dagar i Opatija för att sedan åka vidare ut i den vackra omgivande naturen är ett måste i programmet. 


Tack Zagreb och Opatija för fantastiska dagar. 

Text: Sabina Jonsson

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page