top of page

              Monchique Resort & SPA - Värdhotell för
                          nästa Connections Event
2017-09-30

Samarbetet med Connections har kickat igång och nästa event är i skrivande stund planerat till Algarve i Portugal, på en av landets mest välrenommerade Hotell- och SPAa-anläggningar, nämligen MacDonald Monchique Resort & Spa.
Jag tillbringar en dag på den avslappnade orten Monchique, som mest kan beskrivas som en by i ett vackert naturområde med tjocka skogspartier, höga berg och naturliga källor med drickbart, helande vatten. Med andra ord ett resmål som ger mycket tillbaka till besökaren. Monchique erbjuder besökaren avkoppling och ett lugn långt bort från Algarvekustens stressade turistområden.
När jag checkat in på resorten slår jag mig ner vid ett av caféborden och slänger en blick på klockan för att försäkra mig om att jag är i tid för mötet med hotellets Sales Director Magdalena Osmolda.
Jag bjuds på en espresso i väntan på Magdalena som inom ett par minuter nyfiket möter min blick från pooltrapporna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magdalena berättar om resorten som denna sommar precis fyllt sitt första år som ortens nya lyx- och SPA resort. Vi överblickar de fantastiska omgivningarna med bergsvandring, promenadstigar, vackra cykelvägar, utkiksplatser för fågelskådning och mycket mer, den vackra eucalyptusskogen ramar in de öppna omgivningarna som ligger närmast hotellet.
-Hotellet är bara 1 år gammalt, så det är vår första fulla säsong detta år, inflikar Magdalena.
-Vår målgrupp idag är mycket äldre människor, SPA-gäster, vandrings- och cykelturister och den målgrupp som söker lugnet, avkoppling och rekreation.

Hur marknadsför du anläggningen idag?
- Mitt jobb är inte att marknadsföra hotellet, för man kan övernatta var som helst egentligen, mitt verkliga jobb är att marknadsföra destinationen. Monchique är något helt unikt, vi har faktiskt haft en hel del kärlekspar och mycket bröllop här, här finns en liten kyrka och fountain of love och liknande som attraherar brudpar och smekmånadsgäster.
Och nu kommer nästa Connections-event att äga rum på Monchique Resort & Spa, hur känns det Magdalena?
- Här är Monchique Resort & Spa en perfekt arena. Jag hade god kontakt med Micaela sedan tidigare och var bekant med konceptet. Vi är starka på marknaden inom Wellbeing och det kändes helt enkelt väldigt naturligt att vi skulle vara värdhotell för eventet, fortsätter Magdalena.

 

 

 

 

 

 

Hur går det med planering och organisering av detta event?
-Det går väldigt bra! Ett stort intresse för eventet har visats, mycket handlar om att Wellbeing-sektorn är ett växande segment i rese industrin och leverantörerna vill lära sig mer om segmentet så att de bättre kan skräddarsy sina anbud till kunderna. På detta event planeras även högklassiga leverantörer att medverka, alla partners och sponsorer har arbetat bra tillsammans, Monchique Resort & Spa, Stella Photi och Visit Portugal. Svarar Micaela.
- Jag kommer även vara med och vara aktiv i programmet själv, fortsätter Magdalena.
- Detta är ett perfekt tillfälle för oss att positionera vårt hotell, det är många köpare och auktoriteter i branschen som medverkar.

Text & Foto: Sabina Jonsson

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page