top of page

                       Meet in Riga 2017-06-01

Aigars Smiltans på Meet Riga möter upp mig på Livutorget. Det är strax före lunchtid och myllrar av människor på torgplatsen, ingen tvekan råder vilka som är ortsbor och vilka som är nyfikna besökare. Aigars berättar kortfattat men med stor entusiasm om St Peterskyrkan och Svarthuvudenas Hus som tornar upp på torgplatsen och det är tydligt hur stor betydelse stadens historia har för människorna som bor här, främst som handelsstad men även med alla de utländska makter som i perioder regerade i landet.
Nästa år firar Lettland100 år som självständigt land.
- Det blir parader, firanden och festligheter. Berättar Aigars och visar mig in till vårt första mål för vår site-inspection, Hotel Pullman Riga Old Town.

Hotellet är uppfört i en vacker historisk byggnad från 1789. En gång för länge sedan tjänstgjorde byggnaden som stall, vilket än idag lever kvar i design och inredning. Hotellet är modernt utan att bli kallt och avskalat, mjuka och varma färger, trevliga rum, läckert vinotek och tea-tek, med framhuggen rustik tegelvägg från 1700-talet. Möteslokalerna erbjuder flexibel möblering, toppmodern teknik om än det är något lågt i tak i vissa partier. Mycket trevlig och tillmötesgående personal och det bästa är deras häftiga takterass med utsikt över den lilla staden. Pullman Riga Old Town blir genast mitt favorithotell på den här resan.  


"Friendly staff" och vänliga och tillmötesgående människor överallt i staden och stor kunskap och kännedom om destinationen.
 

Riga har många riktigt bra matställen. Men välj din restaurang med stor omsorg,
det finns många dåliga alternativ också.  

Allt är nära. Stadskärnan är
liten och många aktiviteter, shopping, restauranger och
hotel ligger inom gångavstånd.
  

Riga är prisvärt, oavsett om det gäller ett möte, affärsresa eller leisure.

Riga är tillgängligt, det är lätt att
ta sig till staden, både med flyg och färja. Det är heller inga
långa sträckor in till city från
hamn och flygplats.  

Takterassen på Pullman Riga Old Town     Konferens på Pullman Riga Old Town                Hotellrum med fantastisk utsikt

Vi fortsätter längs gatan ner mot domkyrkan och viker av mot nästa site-inspection, nämligen Hotel Neiburgs även titulerat som "The Mindful Hotel". Hotellet ligger i en vacker art nouveau byggnad med centralt läge, här står gästens välbefinnande i centrum. Gästen skall uppleva ett lugn och möjlighet till avkoppling och återhämtning. Boutique-hotellet är familjeägt och man har låtit bevara det mesta av original detaljerna både interiört och exteriört och kombinerat detta med en omsorgsfull inredning och en hel del vackra föremål av kända designers.

Hotellet har en konferensavdelning en trappa ner, vilket tyvärr begränsar ljusinsläppet. Men lokalerna är inredda i ljusa och behagliga färger med all tänkbar teknik, bekväma stolar och närhet till övriga faciliteter. Även finns ett spa, ett bibliotek, businessroom och en restaurang.   

                      Neiburgs, the mindful hotel                                         Boutique-inspirerade hotellrum

Visningen avslutas med en spännande och inpirerande lunchservering på Tres Pavaru. Restaurangen huserar i den gula huslängan som lokalt kallas "Jacob's Barracks", en av ortens populäraste restauranger och även omnämnd i White Guide. Den unga och kreativa personalen förbereder vår förrätt på tunna blad av smörpapper, varpå dom lägger ett läckert konstverk av rökt äppelpuré, kräm på hampa och deras egen tolkning av en annorlunda smakrik pesto, tillsammans med färskt bröd och en klick havtorn. Smakupplevelsen har inga gränser. Här erbjuds matlagningskurser och annorlunda provningar, det är även möjligt att hyra hela övervåningen för konferenser och möten. Maten och smakerna är dock alltid huvudnumret på Resturang Tres Pavaru.   

Text & Foto: Sabina Jonsson

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page