top of page

    Treehotel - en helt unik hotellupplevelse! 2017-08-10

Lilla samhället Harads ligger ca en timmes bilfärd från Luleå, rakt in mot landet.
Maja möter upp mig inne i Brittas Pensionat som ligger längs med vägen in mot Harads.
Hon hälsar glatt och berättar kortfattat om Treehotel, om paret Britta och Kent som står bakom verksamheten, om hur idén tog plats och hur deras verksamhet och även lilla Harads fullkomligt sjuder av liv och rörelse under sommarmånaderna. Det är stor variation på alla övernattande gäster, dagsbesökare, världskända celebriteter och nyfikna åskådare.  
”Hur har ni marknadsfört er?” Frågar jag.
”Inget alls.” Svarar Maja. ”Det behöver vi inte.”

Majas kollega Purna möter upp mig och vi beger oss ut för att besöka målet för dagen, nämligen 7 st helt unikt designade trädkojor eller rättare sagt hotellrum placerade högt uppe bland de norrländska tallarna.
Varje trädrum har sin egen historia och sin egen interiör, för varje trädrum vi får titta närmare på och göra entré i finns något nytt att berätta.
Med stor entusiasm berättar Purna om trädrummen och hur de var och en för sig med stor omsorg fått ta plats i den tysta och hemlighetsfulla, norrländska skogen.
Många tv-bolag, journalister, reportrar och produktionsbolag har besökt vad som absolut kan tituleras som en av Sveriges mest internationellt erkända varumärken för turism- och besöksnäringen.
”Justin Bieber, Kate Moss, kronprinsessan Victoria och många fler kända namn har besökt oss.” Berättar Purna vidare.

Under tiden Purna visar vackra bilder och hänför oss med spännande och annorlunda historier om Treehotel, slår det mig hur oerhört tyst och stilla det är här ute. Personalen promenerar mellan trädrummen, förbereder för gästerna, bärandes på städutrustning pratar dom och skrattar med varandra, men annars är det helt tyst.
Det är något annorlunda med naturen här ute. Jag förstår att människor från alla världens hörn kommer hit för återhämtning, avkoppling och reflektion. Och att dom återvänder. Det kommer även jag göra.
Tack Maja, Britta och Purna för idag.  


 
 

 


 

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Text & Foto: Sabina Jonsson

bottom of page